Що підключити замість Інтертелекому

08.07.2021 5444

З останніми подіями в сфері мобільного зв'язку, а саме закриттям Інтертелекому на території України. У абонентів цього оператора почалися різні проблеми зі зв'язком. У даній статті блогу ми сьогодні відповімо на запитання щодо цієї теми. 

  • Чому Інтертелеком обмежив надання послуг?  

  • Що робити тепер з номером телефону?

  • Які є варіанти заміни замість Інтертелкома?

Чому Інтертелеком обмежив надання послуг 

Дана історія бере свій початок з серпня 2020 року, коли компанія в перші оголосила про перші обмеження для деяких обласних. За словами компанії вони не змогли залучити нових інвесторів, що б оплатити ліцензію НКРЗІ. 

Так само вони згадали про виниклу економічну складність в зв'язку ситуацій яка виникла на тлі коронавирусной епідемії.

А за підсумком зборів 23 березня 2021 рік НКРЗІ повідомила про недійсну ліцензію для CDMA- 800 в ряді областей (Києві, Київській області, Криму і Севастополі, Одеській, Харківській, Полтавській, Миколаївській. А з 1 травня 2021 року компанія припиняє роботу в Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській областях. 

Переоформлення номерів на оператора Укртелеком

У зв'язку з закриттям CDMA оператора, Укртелеком звернувся в НКРЗІ із заявою часткового переоформлення номерних ресурсів «Інтертелекому». Тепер обидва оператори почали створювати нову схему, що б перевести абонента з однієї мережі в іншу без втрати послуг. 

Так само за словами компанії всім абонентам прейдёт смс повідомлення з пропозицією перейти до Укртелекому.

Детальніше про перехід з Інтертелекому на Укртелеком ви можете дізнатися зателефонувавши оператору за номером 094-50-50-750.

Варіанти підключення інших операторів

Якщо ви хочете повністю відмовитися від послуг CDMA оператора, але при цьому залишатися з швидким інтернетом. Те рекомендуємо вам підключиться до одного з GSM операторів. Найпопулярніші в Україні це: Vodafone, Київстар, lifecell. 

Радити з вибором конкретного оператора ми вам не можемо. Так як у кожного з них є свої особливості як за тарифами, так і по покриттю сигналу. Ознайомитися з тарифними пропозиціями операторів стільникового зв'язку на 2021 рік ви зможете в нашій статті " Чим можна замінити інтертелком ".


Варто також згадати про обладнання якщо мова зайшла про повну заміну оператора зв'язку.

Якщо ваш старий модем прошитий під Інтертелеком і працює тільки на CDMA стандарті. То в такому випадку вам доведеться купувати новий модем з підтримкою GSM стандартів. З плюсів таких пристроїв в можна відзначити наступні моменти;

  • Підтримка всіх операторів Vodafone, Київстар, lifecell.

  • Не потрібно перепрошивати пристрій, просто вставляєте SIM карту і все.

  • Швидкість 4G інтернету може досягати до 150 Мбіт / сек. 

  • Простота використання без танців з бубном.         


З кращих модемів і роутерів можна відзначити наступне модельні ряди;

  1. Huawei E8372h-153  Кишеньковий usb 4g модем з можливістю створення власної wi-fi точки доступу. Дана точка доступу має радіус покриття до 15 м і максимальна кількість пристроїв, що підключаються до 10 шт. 


  2. Huawei E3372h-607 Простий надійний usb 4g модем, який має 2 роз'єми для підключення зовнішньої антени, так само працює з різними маршрутизаторами. 


  3. Sierra Netgear AC791L Кишеньковий роутер з кольоровим великим дисплей, який має двох діапазонним wi-fi модулем і батарею на 4500 мАг. 


  4. ZTE MF283 Стаціонарний 4g роутер бюджетного класу з радіусом роздачі wi-fi 50-60 метрів, і безліч портів. 


Дані пристрої працюють з усіма операторами України і лего налаштовуються. Вам просто потрібно вставити сім-карту в пристрій і підключиться до нього.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0